Tuotteita vauvoille ja lapsiperheille

Tarina

Utulin tarina alkoi 2015. Ensin se oli vain ajatus mielessäni, josta syntyi pienelle pojalle käsintehtyjä leluja ja itselleni imetyskoruja ja imetyspaitoja. Leluja tein rakkaudesta käsitöihin, imetyspaitoja siksi, ettei kaupoista löytynyt omaan tarpeeseen sopivaa ja toimivaa vaihtoehtoa. Imetyskorujen valmistus alkoi kun pienen ruokailijan teräväkyntiset pienet sormet eivät jättäneet äitiä rauhaan imetyksen aikana.

Utuli on syntynyt ennen kaikkea kokemuksesta sekä halusta tuottaa parempia imetyshetkiä.

Imetys, tuo maailman yksi ihanimmista ja kauneimmista (joskus myös kamalimmista) kokemuksista olisi vaatinut sellaiset olosuhteet vaatteidenkin osalta, että itse imetykseen olisi voinut keskittyä kokonaan miettimättä paitoja, jotka olivat aina tiellä, liian tiukkoja tai löysiä ja joita piti venyttää ja vetää pois imetyksen tieltä. Imetykseen tarkoitettujen luukkupaitojen jatkuvasta vastaanhangoittelusta tämä muotoilijaäiti sai inspiraation suunnitella imetysvaatteita, joita on helppo ja huoleton käyttää niin kotona kuin julkisilla paikoillakin. Vaatteet suunnitellaan myös siten, että ainakin osaa on mahdollista käyttää vielä imetyksen jälkeenkin ilman, että ne näyttävät imetyspaidoilta.

Utulista tuli unelma, joka oli koko ajan mielessä vaikka imetettävä olikin jo siirtynyt rintaruokinnasta kiinteisiin ruokiin. If you can’t stop thinking of it, don’t stop working for it. 2019 kokosin tuotteista yhtenäisen tuoteperheen ja 2020 aukesi Utulin verkkokauppa.

Utuli on yhden äidin yritys, jossa vastaan itse suunnittelusta ja pääosin myös tuotteiden valmistuksesta. Osan vaatteista teetän lähituotantona kotimaisessa ompelimossa. Materiaaleiksi valitsen mahdollisuuksien mukaan kestäviä ja vastuullisia luonnonmateriaaleja. Imetyspaidat valmistetaan luomupuuvillasta ja neulottuihin imetyskoruihin ja vauvan leluihin käytetään euroopassa valmistettua Oeko-Tex® sertifioitua lankaa. Utulin tuotteissa on tärkeää, että materiaalit ovat kestäviä niin käytön kuin ympäristönkin kannalta.

Utulin muotoilu on selkeää ja aikaa kestävää. Tuotteet suunnitellaan käyttöön ja tärkeää on niiden helppo huollettavuus välillä haastavan vauvaelämän keskellä. Uusia mallistoja ei synny vuodenajan vaihtuessa, vaan esteettisyys ja ajattomuus mahdollistavat pysyvämmän malliston, joka on myös ympäristön kannalta järkevää. Tuotevalikoima laajenee omaan tahtiinsa.

Tuuli, artesaani ja muotoilija
Vauvan lelut

Vauvan lelut

Purulelu helpottaa kutiavia ikeniä hampaiden puhjetessa ja tarjoaa samalla pienille sormille tutkittavaa. Neulotussa renkaassa on himmeä kiilto ja se on erittäin kulutusta kestävää pitkäkuituista puuvillaa. Renkaan voi puhdistaa käsin pesemällä ja puuosa pyyhitään kostealla liinalla.

Muut tuotteet

Muut tuotteet

Kotimaiset kestävään tyyliin valmistetut tuotteet ovat hyvä valinta niin omaan käyttöön kuin myös lahjaksi jollekin tärkeälle.

imetyskoru

Imetyskorut

Imetyskoru antaa vauvan sormille tekemistä imetyksen aikana, jolloin äiti saattaa säästyä nipistelyltä ja pienten sormien teräviltä kynsiltä.

imetysvaatteet

Imetysvaatteet

Imetysvaatteet joita on helppo ja huoleton käyttää niin kotona kuin julkisilla paikoillakin. Vaatteet suunnitellaan siten, että ainakin osaa on mahdollista käyttää vielä imetyksen jälkeenkin ilman, että ne näyttävät imetyspaidoilta.